Profilbild
2014-07-14

Nu är det dags för Mikael och mig och lämna över gästbloggadet. Snart är det även dags för mig för att ha semester igen, och jag har laddat upp med en ordentlig trave med böcker. Här är några av de böcker som jag har tänkt läsa i sommar.

Mikael fick mig att upptäcka Johan Heltnes vemodiga skivor, hans musik låter så här. Johan skriver väldigt fina låttexter, som små berättelser, så det ska bli spännande att läsa Det finns inget att vara rädd för. Boken handlar om Jonatan som växer upp i Livets ord och skildrar den slutna världen i församlingen. Det handlar också om motsättningen mellan budskapet om Guds oändliga kärlek och den misstänksamma, anklagande miljön i gruppen.

Det har handlat mycket om tyskspråkig litteratur under de veckor som Mikael och jag har gästbloggat här på Bokcirklar. Mikael kommer nog göra ett glädjeskutt när han får reda på att en av de böcker jag lånat hem är skriven av en tysk författare, Cornelia Funke. Jag tänker läsa hennes fantasyroman Bläckhjärta som handlar om Meggie som älskar böcker. Hon dras in i ett av de spännande äventyr som hon läser. Detta verkar som en bok som även skulle passa min dotter, bokslukerskan, perfekt.

En av mina favoritförfattare är Joyce Carol Oates. Lika bra som hennes vuxenböcker är hennes ungdomsböcker. I sommar tänker jag läsa Två eller tre saker jag glömde att berätta för dig. Den utspelar sig på en skola för högpresterande ungdomar, och handlar om anorexi, vänskap och om att vara ung. Detta är en av de ungdomsböcker jag har lånat och har liggande på sängbordet.

Mikael och jag tackar för oss och önskar er en skön lässommar!