Profilbild
2014-07-02

Favorit i repris, för andra året i rad kör vi med sommarbloggare här på bokcirklar.se! Vi har bjudit in några skrivglada läsvänner som kommer att gästblogga parvis under två veckor. Först ut är två göteborgsbaserade bibliotekarier. Trevlig läsning och skön sommar önskar vi på bokcirklar.

30 juni – 13 juli (vecka 27-28):
Elin Nord & Mikael Weiss

“Jag heter Elin Nord och är bibliotekarie på Göteborgs universitetsbibliotek. ElinNordRund2Böcker och läsning är bland det bästa jag vet och detta ska jag blogga om här i sommar. Jag kommer att blogga tillsammans med Mikael Weiss. Han är inte bara bibliotekarie utan även min sambo. Mikael och jag träffades på en bibliotekskonferens och det kommer jag kanske också att blogga mer om”.

“Jag heter Mikael Weiss och är en uppsalabo i exil. MikaelWeissRundSen i mars jobbar jag på Chalmers bibliotek och är således nyinflyttad i Göteborg. Vid sidan av jobbet som bibliotekarie så matbloggar jag med två kompisar, löptränar och lyssnar på musik. Jag bloggar tillsammans med min sambo Elin Nord”.

 

 

14 juli – 27 juli (vecka 29-30):
Jenny Nises och Sonja Viklund

Jenny Nises är biblioteksassistent på Mora bibliotek:JennyNises_Rund
“Hemmakär köttbulle från Dalarna som jobbar på bibliotek. När jag inte somnar med boken över ansiktet (småbarnsförälder) läser jag helst ungdomslitteratur, radhusdeppiga skildringar av ordninära människor i extraordninära situationer samt “smarta böcker”. Drömmer om att en dag flytta ut i skogen för att skriva en bok men fömodligen hatar jag mygg och älskar soffkvällar framför tv-serier alldeles för mycket; har ni liksom sett Orange Is the New Black?”

Sonja Viklund är bibliotekschef på Mora Bibliotek:SonjaViklund_Rund2
“Jag heter Sonja och har levt halva livet med näsan i en bok. Det var kanske inte så konstigt att jag blev bibliotekarie och sedan bibliotekschef. Jag arbetar på Mora bibliotek och där träffade jag på Jenny som jag bloggar tillsammans med”.

 

28 juli – 10 augusti (vecka 31-32):
Cilla Dalén, Tora Enkvist, Katarina Lycken Rüter

Tre muminälskare:

Cilla DalénCillaDahlen_Rund, skolbibliotekarie, som tycker att Muminböckerna hör till världslitteraturens absoluta höjdpunkter. När i övrigt kloka människor säger att de inte uppskattar Muminböckerna rubbas hennes världsbild i grunden.

Tora Enkvist,Tora_Rund teatervetare/-regissör/-producent/-författare/-generell nörd som nog aldrig hade snöat in sig i scenkonstens värld om det inte var för Emma; teaterråttan som i Farlig Midsommar förklarar att i ett ordentligt sorgespel ska alla vara släkt med varandra, och så måste någon dö i slutet, helst alla.

Katarina Lycken Rüter, gymnasielärare som lämnat Katarina-Lycken-Rüter-Rundklassrummet för Skolverket, och som i späd ålder sattes i bingen i Solna stadsbibliotek för att läsa Muminserier medan mamma och pappa storhandlade. Det var den bästa grundkombon för ett livslångt läsande: tidigt möte med bibliotek och Jansson i ett.

 

11 augusti – 24 augusti (vecka 33-34):
Emily Ringborgemily_r
Emily är bibliotekarie på Stockholms stadsbibliotek. Hon läser nästan bara böcker på engelska och allra mest ungdomsböcker och genrelitteratur. Utöver stadsbiblioteket kan du prata böcker med Emily på twitter på @RingEmily.

Vill du ta vid sista veckan och blogga med Emily? Hör av dig!
Skicka e-post till info@bokcirklar.se

Välkommen att höra av dig! Hanna & Annika på bokcirklar.se