Profilfoto
2013-12-17

Hej, jag heter Johanna Wester.

När jag skriver det här befinner jag mig i ett vaknande skolhus på landsbygden, en snölös decembertisdag. Stämningen här är ömsom storhetsvansinnig, ömsom dystopisk. Vi elever gör vad vi kan, men man kastas mellan sinnestillstånden när man försöker lära sig köra bil.

En eftermiddag förra hösten var jag i ett sådant yttersta känsloläge medan jag dansade en tom lägenhet fram. Natur & Kultur hade beslutat om att ge ut den text jag hade skrivit. Att vänta in beskedet hade tagit tid, men därefter gick det desto fortare. Manuset fick ett omslag. Det fick ett namn. Det fick ett sidantal, ett typsnitt och förlagets sista bearbetning. En mild dag när jag satt i Humlegården med en trave böcker hade det till slut också fått en doft. Lukten av papper. Av ord. Jag är glad åt det och jag är glad åt att få skriva om det här. Det blir fem texter, lika många som de sinnen man kan ta del av text med. Alla kommer de handla om ord. Och väglag.

 

www.nattsagor.se