Profilbild
2013-11-08

”Kärleken går inte att förklara”, skriver PO Enquist, ”men vilka vore vi om vi inte försökte”. Själv har han försökt, senast i Liknelseboken – en kärleksroman. Vill ni läsa den och diskutera den med mig i en bokcirkel, så kan vi försöka förstå kärleken tillsammans?

Och börjar vi med den finns det annat skrivet av PO Enquist som jag gärna vill fördjupa mig i, för att bättre förstå Liknelseboken, och för att bättre förstå kärleken, och för att bättre förstå PO Enquist. Vi får väl se hur djupt vi kan gå under hösten. I alla fall – först ut en bokcirkel om Liknelseboken av PO Enquist i september. Därefter en annan kärleksroman, Nedstörtad ängel. Sedan ett dramastycke, I lodjurets timma. Slutligen den historiska romanen Livläkarens besök.

Enquist_Per_Olov

Mina fyra bokcirklar om PO Enquists romaner i höst kommer att vara tidsbegränsade och pågå under de två första veckorna varje månad september till december. Så här ser tidsplanen ut:

September, v 36-37: Liknelseboken

Oktober, v 40-41: Nedstörtad ängel

November, v 45-46: I lodjurets timma

December, v 49-50: Livläkarens besök

Liknelseboken130X200    NedstortadAngel    I lodjurets timma129x219    LivlakarensBesok130x211

Mer om PO Enquist kan du läsa på Norstedts förlag.

Nina Frid, maj 2013