Profilbild
2013-09-26

Årets Värmlandsförfattare är Hanna Klara Jedvik! Det avslöjades nyligen på bokmässans första dag. I våras gästbloggade Hanna Jedvik här på bokcirklar.se. Hanna Jedvik är författare och har gett ut ungdomsböckerna Snart är jag borta från 2010 och Kurt Cobain finns inte mer som kom ut hösten 2012.

HannaJedvik250x348
I sin gästblogg skrev Hanna flera fina inlägg om bokcirklar och bokprat, om sitt eget skrivande, sina böcker och karaktärer.
Hanna gav även inspirerande råd till läsare som skriver själva, som i texten Ha inte som mål att bli publicerad

“Du ska inte skriva för att bli utgiven. Du ska skriva för att du har en historia som bara MÅSTE ut. Eller för att du dör inombords om du inte får skriva. Sen är det givetvis en bonus om man har lyxen att bli utgiven”

I inlägget Vem, hur och varför? skrev Hanna Jedvik engagerande om att vara ungdomsboksförfattare och om ämnen som berör oss alla:

Bryt upp, bryt om. Bryt normen. För oss som ägnar oss åt barn- och ungdomskultur finns inget viktigare uppdrag än att inkludera alla. Kärlek, sorg, glädje, hopp och längtan känns lika inuti alla människor.
Oavsett om man är svart, vit, hon, han eller hen. Det spelar heller ingen roll om man har har ett eller två ben, är blind, döv eller stum. Inom oss bär vi samma känslor och tankar om livet, döden och kärleken.

Läs Hannas fina texter i gästbloggen:
Grattis Hanna Klara Jedvik!

Pressmeddelande från Region Värmland:
Hanna Jedvik blir Årets Värmlandsförfattare