Profilbild
2013-09-03

Hej igen!

Idag blir det ett kortare inlägg som handlar en av mina absoluta favorithemsidor: Good Show Sir

Mina tidigare inlägg har handlat om genreillustratörer jag beundrar, talangfulla mästare jag verkligen inspireras av. Men. Som gammal nörd och rollspelare växte jag upp med en hel del fantasy och SF-konst som kanske inte var fullt lika mästerlig, men som jag, i alla fall under en period i min ungdom, ändå fann inspirerande. Vad gjorde det att perspektivet var lite skevt och att hjälten hade en fånig pottfrilla när han red på en jättehäftig flygande gris och viftade med ett brinnande svärd?

En del tecknare hade bra idéer men helt enkelt inte skickliga nog att genomföra dem fullt ut, en del var skickliga men tråkiga (*host* Boris Vallejo *host*), en del var alltigenom usla men fick av någon anledning jobb i alla fall och en del var bara… tja… Galna.
Eller pårökta (antagligen både och…).

Jag tror mången nörd har en “soft spot” för den här sortens, lite halvtaffliga, fantasykonst. Detta är något Good Show Sir tagit fasta på när de samlat det bästa av de sämsta fantasy och science fiction-omslagen och presenterar dem med den värme och humor de förtjänar. Det är något fint med det fula och lite misslyckade.

Good show, Sir. Good show indeed.