Profilbild
2013-08-02

Det blev en väldig fart på mitt senaste inlägg här på bokcirklar, ni vet det där om att ligga. De flesta verkar ha skrattat till lite och gått vidare med en gillning eller en uppskattande kommentar. Men på exempelvis FB:s Arga bibliotekstanten, som länkat min text, gick flera personer ut till försvar för den sexiga bibliotekarien, som uppenbarligen får heta blickar, haffar och ligger runt både här och där mest hela tiden. Oups! Efter alla hyllningstal till bibliotekariens förmenta sexighet är jag nästan beredd att dra tillbaka mitt skämt. Eller så är alla dessa reflexmässiga försvarstal ett tecken på att min skämtfulla tes åtminstone till viss del stämmer.

 

Själv blev jag kallad för såväl ”osexig” (vilket mycket väl kan stämma, det var ju delvis min tes!) som ”unge man” (vilket #bibliotekariesnart32 tar som en komplimang), och delar av min text genrebestämdes (av en kollega, I presume) som ”dravel”. En man som lever i ett förhållande med en bibliotekarie blev till och med sårad och det är jag förstås ledsen för. Å andra sidan skrev någon: ”Du får mig att vilja byte linje på direkten, keep up the good work.” Så vem vet, kanske är det trots allt balans på Wallgrens karmakonto. Tack för alla sköna reaktioner, positiva och negativa. Jag avslutar med att citera föregående talare: Keep up the good work!

Allt detta för oss vidare till den text jag skulle skriva från början. Den handlar om bilden av bibblan och du kan läsa den här. Trevlig helg!