Mina tre veckor som gästbloggare är i och med det här inlägget över. När jag tackade ja till uppdraget visste jag inte att det skulle vara så här kul. En stor anledning till att det varit så skoj är att jag och Sara har “duobloggat” och bollat idéer och boktankar mellan varandra. Det har nästan varit som att åka på ett digitalt bokkollo tillsammans med en läsvän.

Mer sånt på biblioteken tycker jag. Det är kul att prata om böcker och läsning! Ni som besöker biblioteket har många läsupplevelser att dela med er av, både till oss som arbetar där, och till andra biblioteksbesökare. Vi som arbetar på biblioteket älskar att prata böcker. Dessutom är det ju vårt jobb att göra det :-) Jag ser fram emot att vara med och utveckla biblioteket till ett ställe för samtal på fler sätt än tidigare. Bara fantasin sätter gränserna!

Det känns speciellt okej att lämna över stafettpinnen till nästa gästbloggare eftersom även de är bibliotekarier i Gävleborgs län. Jag vet nämligen med säkerhet att mina kollegor kommer att roa oss läsare. Den som vill ha en försmak kan titta in på Musikbiblioteket i Gävles Facebooksida. Jag önskar mina Helge-kollegor lycka till!

Som jag skrev i inlägget om noveller så gillar jag sådana som är lite crazy och slutar med en knorr. Därför gör jag sorti på samma sätt genom att ställa några pest eller kolerafrågor till alla boknördar. Mina egna svar är markerade i fetstil. Välj mellan:

Att det alltid fattas 20 sidor i bokens början eller att det alltid fattas 20 sidor i bokens slut.

Ett bibliotek där böckerna är uppställda efter färg eller ett bibliotek där varje bok är placerad efter fel signum.

Att aldrig få veta vem författaren till boken du läser är eller att författaren alltid sitter bredvid dig när du läser.

Att ljudbokens filer alltid är i fel ordning eller att uppläsaren alltid väser

Att för alltid bara läsa rockbiografier eller herrgårdsromaner

duobloggare

Ps. Saknar du oss redan och vill läsa mer om våra bok- och bibliotekstankar så hittar du mig på Feelgoodbibliotekariens blogg och Sara på Hermia Says. Ds.