Profilbild
2013-07-04

Sommaren brukar innehålla lite sol och ledighet för många, men inte för alla. På bokcirklar.se trappas tempot visserligen ned, men sidan tar inte semester helt. Jag är väldigt stolt över att få presentera de bloggare som kommer att gästa oss under sommarveckorna!

Jag har haft en tanke om att fylla juli/augusti med bokbloggande och skrivande bibliotekarier. Som inspiration inför hösten, för nya läsvänner men även för de bibliotek som visat sitt intresse för på bokcirklar.se… Jag försökte planera lite tematiskt vilket inte alltid är det lättaste pusslet att lägga, särskilt inte i sommartider. Men när fyra intressanta bibliotekarier var värvade som sommarbloggare, utkristalliserades ett tema alldeles av sig själv, Gävleborgs län – så snyggt och så självklart.

Gävleborgs län är ett län i mellersta Sverige vars residensstad är Gävle. Länet bildades 1762 genom en utbrytning ur Västernorrlands län och dit även Härjedalen ingick till 1810. Källa Wikipedia.

Första juli inledde våra första två sommarbloggare, Sara Hagström Andersson som arbetar på Gävle stadsbibliotek och Anette Helgesson, bibliotekarie på biblioteket i Edsbyn i Hälsingland. Under namnet Feelgoodbibliotekarien är Anette en riktig litteraturförmedlare i de digitala kanalerna, som vi kan följa både på bloggen, facebook och twitter. Sara Hagström Andersson tilldelades Svenska Akademiens bibliotekariepris 2013 för flera läsfrämjande projekt som hon arbetat med för Gävle stadsbibliotek. Svenska Akademien nämner Hela Andersberg läser, högläsningsprojektet Bokstunden – lyssna till en novell, samt  läsrörelsen Gävle läser Agnes. Inte illa alls.
Anette och Sara är en samspelt bloggarduo när de skriver personligt om varandra, om bokcirklar och sommarläsning. Det ska bli riktigt trevligt att få följa dem under kommande veckor, vecka 27, 28, 29.

Sara Hagström Andersson

Anette Helgesson

Veckorna som följer därpå, vecka 30, 31, 32  (22 juli-11 augusti) gästbloggar Musikbiblioteket i Gävle tillsammans med Claes Wallgren på Sätra bibliotek. Förutom att båda dessa bibliotek hör till Gävles bibliotek har de även  populära facebooksidor.  Musikbibliotekets trevliga musik- och medietips vill ni inte missa. Claes Wallgren beskriver sig som en fotbollstränande bibliotekarie som gärna skriver om idrott och läsning.

Musikbiblioteket i Gävle

Claes Wallgren/ Sätra bibliotek

Törs vi hoppas på lite musik- och sportläsning här på gästbloggen? Det tror jag vi gör.

Så för dig som inte har en längre semesterresa inbokad eller “måste” spendera sommaren uppkopplad, finns mycket att se fram emot. Ni andra vet väl att ni alltid kan läsa våra gästbloggare i efterhand? Trist vore det väl annars…

Hoppas ni alla får en skön sommar!

HemligdorrBeskuren