Vill du skriva en bok?

Jag önskar att jag kunde inleda med en berättelse om mig själv, hur jag redan som sjuåring älskade att berätta historier, hur jag överöstes med beröm från olika svensklärare och att jag i tidiga tonår var övertygad om att jag skulle bli författare. Men inget av detta kan jag berätta om. Betygen i svenska har varit lika låga som åhörarantalen för mina historier. Och ändå sitter jag här nu, 41 år gammal, och har skrivit två spänningsromaner.

Vad hände?

Under de närmaste två veckorna tänkte jag berätta lite om varför jag började skriva och hur det är att ge ut sin egen bok.

Upplägget jag har skissat på ser ut så här:

  • Varför skriva över huvud taget?
  • Att berätta en historia
  • Skrivprocessen
  • Lektörer, redaktörer, korrekturläsare
  • Omslag
  • Marknadsföring

Det är ingen heltäckande lista som du ser. Ett axplock. Men jag fick två gästbloggande veckor på mig så allt kan inte komma med.

Jag återkommer till vem jag är och hur allting började.

Men nu måste jag gå till jobbet. Jag är trots allt läkare i första hand. Än så länge … :)

Vi ses.