Hej.

Jag är 31 år.

I mig trängs ett kollektiv av gubbar, tanter och ett stort barn. Allt detta prydligt paketerat i en lagom bekväm kropp, håret lever sitt eget liv men det är okej. Cyklar lika fort som Enöga.

I min vardag jonglerar jag bebisar, pensionärer och allt däremellan. Vissa dagar jobbar jag med att boka in teater för barn i 2-4 års ålder, andra dagar så lär jag ut ansiktsboken till Ulla-Britt 87. Jag är bibliotekarie och jag kan allt. Nästan.

I mitt yrke så pratar jag med förskolepedagoger, artister, poliser, politiker, tjänstemän, alkisar, barn, begravningsentreprenörer, musiker, präster, släktforskare, journalister och så vidare. Alla är välkomna och alla möjliga kommer.

Det är det som är så fantastiskt med att vara bibliotekarie, nästan alla i samhället kommer någon gång att ta del av vad vi erbjuder.

När jag läser för min egen skull så vill jag antingen bege mig så långt bort från vardagen jag kan eller så vill jag ha det så plågsamt realistiskt det bara går. Jag kastar mig vilt mellan böcker som Octavia E. Butlers dystopier, Joe Abercrombies mörka fantasyvärld och avslutar ofta dagen med vår egen bistra verklighet i Kristian Lundbergs Yarden.

Sen måste jag även klämma in att jag trycker i mig stora högar av böckerna för de allra minsta, bilderböcker, pekböcker och kapitelböcker. Det finns så väldigt många fantastiska barnböcker.

Men, just idag slinker det nog ner en liten zombienovell..

/karl