Profilfoto
2013-01-18

I höstas slog vi äntligen upp dörrarna till en ny version av bokcirklar.se! Det är med stor glädje vi välkomnar alla läsvänner som hittat till nya sidan, samt bjuder in dem som ännu inte flyttat in. Sedan nyöppnandet har det hänt en del här på bokcirklar. Projektledare Annika Hermele som jobbade intensivt under 2012 med att sjösätta den nya webbsidan, har lämnat över rodret till undertecknad. Jag ser fram emot ett nytt år med bokcirklar.se, att tillsammans med er  fylla sidan med aktivitet i cirklar och läsdagböcker.

I slutet av förra året fick vi vår första gästbloggare här på nya sidan, Susanna Lundin som 2012 debuterade med romanen Hindenburg. Under julveckorna gästades vi av utvecklingsledare Cecilia Bengtsson som mötte både uppskattning och respons för sina inlägg om läsupplevelser, bokcirkelböcker, högläsning, deckare, nostalgi och retro med mera. Därefter kickades det nya året igång av en lite vassare penna, Elis Burrau som är en av de unga förmågorna bakom litteraturtidskriften ponton. Följande veckor, 4-5, kommer vi att gästas av ännu en debutant, Elin Olofsson som alldeles nyligen kom ut med boken Då tänker jag på Sigrid. Elin Olofsson är även journalist, krönikör i Östersunds-Posten och Extra Östersund, samt radiopratare i P4 Jämtland. Välkommen till bokcirklar.se Elin!

Ni har väl heller inte missat att omröstningen till Stora läsarpriset är i full gång. Vilka var egentligen de bästa böckerna 2012? Passa på att rösta på dina favoriter i kategorierna årets roman, årets debut, årets diktsamling, årets tecknade serie samt årets barn- och ungdomsbok.

Under våren kommer vi även att ha ett klassikertema, då vi skriver och cirklar om alla tiders klassiker. Fram till dess pågår samtalen och cirklarna som vanligt. Har du synpunkter eller frågor, gå gärna med i cirkeln Hjälp: Frågor och svar. Där försöker vi svara på frågor och hjälpa varandra med nya bokcirklar.se

Så här skrev Annika vid nyöppnandet av bokcirklar i november:

Bara fantasin sätter gränser för vad vi kan hitta på här, på den enda sidan för att bokcirkla på nätet. Min uppmaning är att pröva sig fram! Bjud gärna in vänner och dra igång cirklar. Skriv i läsdagboken och var inte blyg för att ge dig in i samtalet och stifta nya bekantskaper.

Jag kan bara hålla med.