Profilbild
2013-01-10

Tidigare idag tillkännagavs de nominerade till Borås Tidnings fina debutantpris:

Elisabeth Berchtold, Marialucia
Lyra Ekström Lindbäck, Tillhör Lyra Ekström Lindbäck
Katarina Fägerskiöld, Åsen
Susanna Lundin, Hindenburg
Sami Said, Väldigt sällan fin

Spännande och starka titlar hela bunten! Både Lyra Ekström Lindbäck och Sami Said har för övrigt medverkat i pontonsektionen “ponton bjuder in”, där vi publicerar nyskrivet och exklusivt material av författare vi tycker om. I senaste numret kan man läsa Saids fina novellbrev Fråga inte så mycket där han jagar ordet “smultronbottens” betydelse. Något jag rekommenderar alla att göra.

Utmärkta nomineringar, som sagt. Dock saknar jag en titel, en som jag personligen håller väldigt varmt om hjärtat. Under fjolårets sista dag läste jag ut Evigheten, syster av Tarmo Rissanen. Det var en drömskt bitterljuv avslutning på ett relativt mörkt år. Så satans vackra stycken. Så koncentrerade fragment. Ingen roman jag tidigare läst har utnyttjat glittret och glamourens symbolik och estetik med liknande pricksäker finess och svart skärpa. Rissanens debut var värd en nominering.