Syftet med den här webbplatsen är bland annat att uppmuntra till utbyte av tankar kring litteratur. Fördelen med att bokcirkla på webben är man kan göra det när det passar en själv och utifrån sina egna förutsättningar. Och att delta i en bokcirkel, oavsett fysisk eller virtuell, är något som jag gärna själv skulle vilja ägna mer tid åt. Jag tänker att det finns vissa böcker som passar bättre än andra att ha bokcirklar kring. Det behöver inte betyda att alla ska gilla romanen men att den ger avtryck och upphov till diskussioner. Jag har själv bokcirklat om hälften av nedanstående lista, resten är tips från bland annat Marie Holmqvist, bibliotekschef i Katrineholm, andra på Twitter och från en vän som deltar i en bokcirkel. Tack :)

Havsmannen av C.J Vallgren
Kvinnor ett tåg av A. Nair
Kafka på stranden av H. Murakami
Tant Julia och författaren av M.V Llosa
Ru av K. Thúy
Att leva av Y. Hua
Bumerang av T. De Rosnay
Foxfire av J.C Oates
Skära för sten av A. Verghese
Aagaat av M. Vanniekerk
Vi kom över havet av J. Otsuka
Revolutionary road av R. Yates

På ett studiebesök i oktober på bibliotek i Köpenhamnsregionen fick vi höra att alla bibliotek ska erbjuda bokcirklar och läsklubbar. I Sverige har vi ju inte samma styrning av nationell bibliotekspolitik som Danmark har men allt fler svenska bibliotek anordnar bokcirklar. Det vore intressant att höra om bibliotek som satsar på läsecirklar och där män är deltagare.

Vilka böcker har du som bokcirkelfavoriter?