Profilbild
2012-12-08

Nu närmar sig julen hastigt. Julen – alla barns högtid. En tid för samvaro med familj och vänner. Många ser fram emot julen och i år gör jag det också, men så har inte alltid varit.

För många blir det i år ytterligare en barnlös jul. För till exempel Bea, huvudkaraktären i Cecilia Ekhems roman Väntrum. Det blir en jul då två par vuxna ögon möts över vänners och släktingars stoj och tanken förblir outtalad. ”Inte i år heller.”

I Väntrum följer vi Bea, som tillsammans med sin man har försökt att få barn en tid. Väntan på det som aldrig händer blir till en livskris där relationer till familj, vänner och partner måste omvärderas. Bea hamnar i djup sorg och för att ta sig upp måste hon på ett sätt omdefiniera livet.

Läs den här boken om du själv eller någon i din närhet är drabbad av ofrivillig barnlöshet. Eller om du bara har lust att läsa en bra roman i jul.

Min förra jul blev tung. Med redan ett par veckor senare fick jag ett glädjebesked. Det fanns en liten flicka i ett land långt borta som behövde föräldrar. Den här julen bakar vi pepparkakor tillsammans.

Kalendertipset kommer från:
Anna-Stina Takala, Regionbibliotek Stockholm