Profilbild
2012-12-17

Är det någon gång man behöver en rykande kopp te, så är det väl nu, i kalla december. I den kombinerade coffee table-boken/receptsamlingen Afternoon tea av Liselotte Forslin och Jan Gradvall får man såväl lära sig att brygga den perfekta koppen te, som en inblick i teets historia och en mängd goda recept på klassiska tillbehör. Scones, cucumber sandwiches, lemon curd, madeleinekakor…

I kapitlet “Te och böcker” får man också veta att te är den ultimata drycken att servera till bokcirkelsamtalet. Avslappnande såväl som vederkvickande. “Att sjunka ner i sin favoritfåtölj och dricka te och läsa en bok tillhör livets höjdpunkter. Man tycker uppriktigt synd om den som inte tar sig tid att uppleva det”.

Bokcirklar.se:s cup of tea. Indeed!

 

Kalendertipset kommer från:
Jenny Westlin Green, bibliotekarie i Mölndal och Lindome