Profilbild
2012-12-12

Korparna – Tomas Bannerhed

“Det var vitt överallt, vitt och gnistrande kallt så att man fick klister i näsan bara man andades. Kölden nöp i kinderna. Trädstammarna och stängselpelarna var ludna av frost. Till och med de rostiga taggtrådarna gnistrade i vitt”.

Tomas Bannerhed kan verkligen miljöbeskrivningens konst. Med ett fantastiskt språk får vi i Korparna följa tolvårige Klas genom årstiderna, hans kamp mot faderns psykiska sjukdom, de sockerdricksbrusande mötena med Veronika, och de ständiga utflykterna till fåglarna och skogen. “Klingar stjärnorna i natt? Sjunger telefontrådarna nu, är det så kallt ute? Sjunger för granarna och hararna och för rävarna som hör allting”.

Till dig som missade Korparna förra året när den fick Augustpriset – läs den! Till dig som redan har läst den – läs den igen!

 

Kalendertipset kommer från:
Jenny Westlin Green, bibliotekarie i Mölndal och Lindome