Profilbild
2012-11-30

Mörka platser av Gillian Flynn

Libby Day – liten till växten, runt 30, ensam överlevande från en familjemassaker. Libby lever inte, hon bara existerar. Minnena från det som hände när hon var sju år gammal har stelnat runt henne som en kvävande tjock mur. Hon bor ensam med en misskött gammal katt, överlever på avkastningen från en fond. Men en dag börjar pengarna att ta slut och Libby får ett obskyrt erbjudande om att gästa Mordklubben; en grupp nördiga människor, osunt intresserade av olika mordgåtor och bestialiska brott. Deras närgångna frågor får det plötsligt att gå upp för Libby – hennes evigt upprepade minnen av hur brodern Ben tog livet av familjen kanske inte är så självklara som hon tror. Kanske har det hänt på helt annat sätt, kanske finns det någon annan där ute i mörkret som väntar? Mörka platser är en otäckt spännande thriller som bäst avnjutes uppkrupen i soffan med alla lampor tända.

Kalendertipset kommer från:
Anna Griph, bibliotekarie i Göteborg