Jag har, som jag nämnde tidigare, äntligen kommit igång med skrivandet av min andra bok. Min första roman. 

Det är lite spännande hur annorlunda det är att skriva en roman, när allt man tidigare skrivit i skönlitterär väg har varit noveller. Det är en sån oerhört stor skillnad mellan att skriva en roman och noveller. 

De två största skillnaderna jag redan har känt av är dels längden och detaljrikedomen, men också karaktärsutvecklingen. Jag känner hur jag ibland får kämpa med att komma ifrån novellernas korta, rappa form och istället skriva mer detaljert och beskrivande.

Och när det kommer till berättelsens karaktärer, så får man följa en helt annan typ av utveckling i romanformen. Känns lite som att karaktärerna utvecklas med en (eller är det jag som utvecklas med dem kanske?). 

Det är i alla fall riktigt kul att ha kommit igång med min andra bok. Spännande att se var detta bär.