Jag jobbar nattskift. Extraknäcker vid sidan av studierna på ett äldreboende här i Haninge. Jag börjar vänja mig vid att vara uppe på natten, sova på dagen. Kanske bra, kanske dåligt (mest dåligt gissar jag). 

Men, under lugna jobbnätter hinner jag läsa. Längesen jag hann läsa så mycket som jag hunnit de senaste veckorna. Har recenserat ett par böcker som jag läst den senaste tiden, tänkte att jag delar med mig av recensionerna här i dagarna. Så snart som i kväll kommer min recension av boken Var är Alaska? att dyka upp här. En mycket fin och bra bok, faktiskt. Någon som läst den?

Just nu läser jag som jag nämnde tidigare Haruki Murakamis 1Q84. Jag har inte riktigt kommit in i den ännu. Den är lite svårsmält, lite tung, känner jag. Kanske är det för att jag inte gett den den tid den behöver? (Väldigt många “den”, jag vet.) 

I går kväll fick jag låna debutanten Sara Beischers Jag ska egentligen inte jobba här av en arbetskollega. Träffade Beischer på Stadsbibliotekets Debutbar då vi båda var inbjudna för att prata om våra debutböcker och läsa lite ur dem. Gillade utdraget som hon läste upp väldigt mycket, så jag har varit lite sugen på att läsa boken. Kul att äntligen ha den här. Ska försöka slänga upp en recension på den så snart jag läst ut den.