Profilbild
2012-05-24

av Johan Wanloo
Rickard Papper arbetar med att katalogisera inspelningar av båtmotorljud, han beräknas vara klar cirka 2031. På fritiden gillar han att spela kasettbingo och studsa en boll. Han har aldrig fått så mycket som en kram av en tjej. Ska han skoja till det riktigt sätter han på radion. Han är så tråkig att han utstrålar ett “tråkighetskraftfält”. Vilket kan visa sig användbart i vissa lägen. När Rickard Papper träffar kapten Cliff Hingstsäd, en äventyrare som inte kan gå in i en bank utan att den blir rånad och knappt har träffat en kvinna han inte har legat med, börjar äventyret.
Tillsammans möter den något omaka duon äventyr av alla det slag; som till exempel en gigantisk muterad bäver med snabel. När våra hjältar möter Atlantis tyrann, som mest påminner om ett curlingbarn, dras de in Atlantianernas uppror. Ska invånarna i Atlantis äntligen bli fria och få bära mjukisbyxor igen?
På ren klyshiska – om du bara ska läsa en äventyrsserie den här månaden,(varför du nu skulle nöja dig med det) läs den här!

Eleni Schmidt