Profilbild
2012-05-28

 Den senaste veckans värmebölja gör att jag längtar så efter sommaren och framförallt efter semestern. Nu har nedräkningen börjat på allvar. Givetvis har också planeringen av årets sommarläsning sätt igång och bokhögen är som sig bör redan ordentligt hög. Det måste ju finnas något för såväl strandkanten, hängmattan som de regniga dagarna. Högen kan delas in i två sektioner: på vuxenfronten har jag satt mig för att läsa de flesta böckerna från förlaget Sekwa. De ger ut fantastisk litteratur av franska författare. Ett exempel är förstås underbara Igelkottens elegans av Muriel Barbery. På barn- och ungdomsidan kommer Jenny Valentine att dominera. Jag har ännu inte hunnit läsa en enda bok av henne, trots att jag tror att hennes böcker, där ödet spelar en stor roll kommer att passa mig som handen i handsken. Här blir det titlar som Trasig soppa, Hitta Violet Park och den nyutkomna Myrstacken. I dagarna ska jag också få den svenska översättningen av min favoritbok Jellicoe Road av den australienska författaren Melina Marchetta.

Jag har alltså att göra i sommar! Sen har jag tänkt kickstarta sommaren med att vara med i och hålla i någon av bokcirklarna här på sidan. Det är nordiskt tema den här gången, som en smygstart inför årets bok- och biblioteksmässa.

Har ni börjat planera er sommarläsning än?
/Emelie Sundström