Profilbild
2012-05-10

Kolik förlag
Johanna Koljonen och Nina von Rüdiger har tillsammans gjort en mangaserie som utspelar sig i Sverige, Upplands Väsby närmare bestämt. Det är en rolig och spännande berättelse med både realistiska och magiska inslag. Här finns både skolångest och dagis, men också mytologiska odjur och magi. Livet kan vara besvärligt när man går i sjuan och är lite blyg samt förälskad i sin bästis storebror. Soon Mi bor tillsammans med sin kampsportstokige bästis Nin i Upplands Väsby. Soon Mi och hennes mamma väntar på att få besök av en blyg utbytesstudent från Japan. Istället kommer det en blond, snygg ung man som pratar misstänkt bra svenska men som presenterar sig som Masato från Japan. Soon Mi tycker att han är märkligt lik en snygg ung kille som hon och Nin såg bada naken på friluftstimmen….

Eleni Schmidt