Äntligen är det vår i luften! Jag längtar tills man kan läsa ute i solen på balkongen. Denna vårdag är det också säsongspremiär av litteraturshowen Babel. Ikväll kommer Per Hagman och Gunnar Ardelius, och det ska handla om utlandssvenskar och världssamvete. Det låter som ett spännande upplägg.

Jag har visserligen aldrig haft någon särskild relation till Per Hagman, men visst har jag läst honom. Aldrig de där mest omtalade, Cigarett, Pool och Volt, men väl När oskulder kysser och Att komma hem ska vara en schlager.

När oskulder kysser gjorde inget bestående intryck, men schlagern gillade jag. Den har något exotiskt över sig, och innehåller många av de ingredienser som jag fått för mig är väldigt Hagmanska: rivieran, falkar, dekadens, vackra kvinnor och den stora ledan. Det är mycket mytbildning kring den där mannen, men det är väl också en del av det roliga.