Jag kan bara inte hålla mig från att kommentera diskussionen om kroppsbehåring i media senaste veckan.

Positivt nog har många slutit upp till försvar för allas rätt att vara exakt så lite eller mycket hårig som man vill, och framförallt till försvar för vår fina bibliotekariekollegas rätt att inte bli illa behandlad. Själv börjar jag tänka i Liv Strömqvist-bilder, och ser framför mig vildvuxna armhålor som skriker “fuck off”till allt och inget.

Om ni inte läst Liv Strömqvist än så är det på tiden! Välj fritt bland titlar som 100% fett, Drift, Einsteins fru, Prins Charles känsla och Ja till Liv! – alla är lika läsvärda. Kombinationen av hårda fakta, satir och skarp feministik omvärldsanalys är oslagbar och brukar kunna öppna ögonen på den mest hårdnackade.

Fastnar man för bra serier finns det massor av grymma svenska serieskapare att gå vidare med. Nina Hemmingsson, Mats Jonsson och Sara Granér känner säkert många av er redan till. Några andra som jag gillar är Lina Neidestam som bl.a. ritar Zelda och den skogsporriga serien Maran, Joanna Hellgren som ritar melankoliska Frances, Coco Moodyssons serier om uppväxt och Anneli Furmarks realism.

I dagarna upptäckte jag Kim W. Anderssons nya skräckis Alena, med inslag av svartsjuka, mobbing och kärlek med förhinder i internatskolemiljö. Dessutom med en tvist!