Göteborg är en spännande biblioteksstad, och framöver kommer det att hända mycket intressanta saker. Allt det nya och spännande hänger samman med att Stadsbiblioteket ska stänga för ombyggnad. Här kan du läsa mer om ombyggnaden: http://www.stadsbiblioteket.nu/tillbyggnad/

Under tiden byggnaden får 3000 nya fina kvadratmetrar kommer all media och personal från stadsbiblioteket att finnas på stadsdelsbiblioteken och på några sprillans nya bibliotek! Det kommer att finnas fyra nya verksamheter under stängningsperioden. Stadsbiblioteket Göteborg har en fantastisk ungdomsverksamhet som går under namnet Dynamo. Dynamo-rummet har varit en kär plats för många unga och kommer att fortleva som ett eget bibliotek under stängningen. Man kommer också ha ett bibliotek med mångspråkig inriktning.

Redan nu finns det centralt belägna 300m2, som ligger på södra hamngatan 57. Här kan du se en film om hur det fina biblioteket byggdes upp: http://www.youtube.com/watch?v=_vLrNoXe9vQ
Det har blivit ett väldigt uppskattat bibliotek och inte sällan utropar besökarna spontana lovord, så det är ett riktigt roligt bibliotek att jobba på.

Nu ska jag skriva om ett litet bibliotek att längta efter! Det öppnar 1 april på Röhsska museet. Ur ett samarbete mellan stadsbiblioteket och Röhsska museet har lilla biblioteket Miini fötts. Så här säger Miini själv om det blivande biblioteket:

“Hos mig kan du läsa, låna, prata, pyssla, få boktips, lyssna på sagostunder, busa och mysa. Jag gillar att bo i biblioteket. Här finns så mycket att titta på. Och böckerna använder jag till allt möjligt. Jag läser dem, fantiserar om sagorna, lägger de med samma färg i en hög och bygger torn med dem!
Jag trivs väldigt bra, och jag tycker allra bäst om när jag har många vänner på besök. Kram – vi ses snart!”

Var med och se Miini och de andra biblioteken växa och utvecklas!