Profilbild
2012-01-27

Ulla Bolinders Domslut kallas dokumentär kriminalroman och handlar om en kvinnas försvinnande, och hur polisen arbetar med fallet. Polisrapporter och vittnesmål bildar historien, tillsammans med journalisten David Webers intervjuer.
I baksidestexten frågas vilka händelser som har inträffat eller aldrig ägt rum. Sant eller falskt?
Det finns ingenting av den mall som man vant sig vid i deckarhistorier, alltså ingen beskrivning av polisernas personliga liv och relationer. Det som beskrivs är de inblandade, offer, familj, trolig gärningsman, vittnen. Det är spännande på ett eget sätt, och man kan förstås fråga sig varför kriminalhistorier måste berättas inom givna ramar. För min del tycker jag nog ändå mer om den modellen. Men läs Ulla Bolinder!
Det finns ytterligare 4 böcker av henne utgivna.
Ingrid Feldt