Profilfoto
2012-01-02

Ibland vet man inte att man varit i avsaknad av riktig läslust förrän man finner den igen. Visst är det viktigt att utmana sig själv och kanske läsa sådant man inte vanligtvis läser och gå utanför ramarna litegrann, men när man “jobbläser” på fritiden, ja då försvinner den där riktiga läsglädjen lätt. Det blir mer en pliktkänsla och dåligt samvete när man inte vill ta upp boken. Så fick jag en önnskeklapp i jul, A Game of Thrones av George R.R. Martin och jag kan inte sluta läsa! Jag vill inte jobba, jag vill inte göra någonting annat än att sitta hemma och läsa. Den är så välskriven och spännande och trots att TV-serien följer boken väldigt väl så är det intressant och spännande, framförallt för att man får mer insikt i karaktärernas tankar och känslor! Sen så vill jag ju inget hellre än att läsa ut den så att jag får börja på nästa bok där jag inte alls vet vad som händer. Trots den 800-sidor långa läsningen så blir jag förskräckt för att den är för kort. Ja så här kan det bli när man beger sig till något tryggt, vilket fantasy är för mig.  Så kanske mitt nyårslöfte 2012 blir att läsa lite för mig mer uppslukande litteratur, i alla fall när läslusten gått i dvala? Och för er som inte upptäckt serien A Song of Ice and Fire så kan jag starkt rekommendera den! 
/Anna Jonsson