Profilbild
2011-12-14

Nordisk litteratur är temat för Bok- och biblioteksmässan i september 2012. Idag satt jag i ett första planeringsmöte och det är dags att börja ladda. Tiden rusar iväg och allt det där… Jag tänkte att jag skulle vilja lista de tio bästa läsupplevelserna av författare från Norden (Sverige undantaget), också för att friska upp minnet – vilka nordiska författare har jag läst?

De tio första jag kommer på som kanske inte är de bästa… (eller kanske är de):

Tiden det tar av Hanne Orstavik (Norge)
Förföraren av Jan Kjaerstad (Norge)
Grand Manila av Kjartan Flogstad (Norge)
Psalm vid resans slut av Erik Fosnes Hansen (Norge)
Varulven av Aksel Sandemose (Norge)
Akvariekärlek av Anna-Leena Härkönen (Finland)
Känslor av Marja-Liisa Vartio (Finland)
Undantaget av Christian Jungersen (Danmark)
ABC av Ida Jessen (Danmark)
Flickan i skogen av Vigdis Grimsdottir (Island)

Fyll på ! Vilka är era favoriter?

/nina frid