Som gästbloggare tycker jag att en kort presentation är nödvändig:

Jag heter alltså Johanna Holmström och jag är författare sedan 2003. Jag har gett ut fyra böcker, tre novellsamlingar och en urdålig roman, alla på finlandssvenska. Hittills är jag bara publicerad på svenska i Finland men Camera Obscura ska komma ut på finska ännu i höst, eh, vinter, eh, före jul… Det har varit en del komplikationer på vägen.

Sedan min förra bok har jag fått två barn, så de är ännu rätt små. Minstingen är bara fyra månader gammal. Jag har samtidigt blivit en kliché: Jag skriver när barnen sover.

Jag är född 1981, vilket bara blir mera avlägset för varje år, har jag märkt. Trettioårskrisar i smyg.

Jag är uppvuxen på landet mitt i skogen och märker efter flera år av stadsboende att det är där hemligheten med min kreativitet ligger.

Följande bok är planerad för hösten 2012 och den är nästan klar. Om den blir tillräckligt bra så kanske den också ges ut i Sverige. Det skulle vara härligt men jag vågar ännu inte hoppas.

Om det är något mera nån vill veta är det bara att fråga.