Idag är Dagen. Bokberättar SM för bibliotekarier äger i kväll rum i Stadsbiblioteket Stockholms Rotunda. I Strängnäs är vi såklart lite extra taggade och stolta. Både för att tävlingen faktiskt kommer härifrån, den startades på huvudbiblioteket i Strängnäs förra året, och för att vi har vår egen bibliotekarie Anders Johnsson med som tävlande.

Tyvärr hinner jag inte upp till Stockholm för att lyssna, det är mycket som måste hända på hemmafronten just nu. Men förra året satt jag på plats i publiken hela eftermiddagen, och övergick sen till att titta på den live-streamade varianten.

Det är så sällan jag har tid att läsa en riktigt bra bok från vuxenavdelningen att det var kul att bli lite uppdaterad. Att dessutom bli tipsad av några av Sveriges bästa bokpratare är ju inte fel! Hoppas de livesänder ikväll också, för en stund framför datorn borde jag i alla fall kunna klämma in…

Men nu ska jag sluta skriva och istället ägna min koncentration år att korsa fingrar och tår i en lyckönskning för Anders!

Fotnot
http://www.facebook.com/BokberattarSM