Det är länge sedan jag har bloggat. Sist jag egentligen bloggade aktivt med flera inlägg per dag måste ha varit när jag skrev för Söderströms förlags hemsida som gästbloggare år 2009, i samband med publiceringen av min senaste bok, novellsamlingen Camera Obscura.

Mycket har hänt sedan dess. Jag har dragit mig tillbaka från nätet på alla sätt. Det finns egentligen ingenstans där jag längre syns eller hörs fast jag i flera år hade en portal där jag var väldigt aktiv. Jag tror inte längre på att man hela tiden måste synas och tränga sig fram för att bli sedd eller hörd. Det är en illusion. Om man är tillräckligt eftertraktad så letar folk upp en. Så jag satsar på mitt skrivande i stället, litar på att någon nån gång kommer att leta upp mina ord.

Just nu skriver jag de allra sista kapitlen på min följande bok, en roman som jag har jobbat på i fem år nu, och det har varit en väldigt svår och utmanande skrivupplevelse. Jag har blivit ombedd att skriva här i december och det ska jag göra. Jag hoppas det blir en rolig resa och att det är många som vill hänga med på färden.