Jag vet inte mycket om Bokcirklar men jag antar att det här är en portal där bokälskare samlas för att dela med sig boktips och skriva om läsupplevelser. Problemet för min del är att jag som skrivande människa läser väldigt lite. När jag är mitt uppe i en kreativ process undviker jag faktiskt att läsa.

Under arbetets gång har jag bara läst research. Det bästa med att göra research är att jag har läst massor som jag aldrig annars skulle ha läst. Senast jag räknade var jag uppe i över hundra titlar, allt från en biografi om prinsessan Diana till Erich von Dänikens ufo-gudar. Det mesta jag läste var sådant jag inte kom att använda, men tillsammans skapade all denna litteratur en slags ryggrad för boken. Jag kom att se världen på ett lite annat sätt. Och det är ju det bästa riktigt god litteratur kan göra.