Det har varit riktigt roligt att få samla sina tankar och skriva ner dem med er som mottagare under den här månaden. Det har gett mig många tillfällen att reflektera över vad det egentligen är jag sysslar med, och vad det har för påverkan i den stora vida världen här i Mariefred. Att det har betydelse har jag i alla fall insett, och varje gång ett barn går härifrån med en bra bok i handen känner jag glädje över att kanske ha varit med att skapa nästa generations bokälskare.

Och med en kulturchef som gång på gång uttrycker det att vi i Strängnäs kommun ska bli ”världens bästa bibliotek” kan man ju inte annat än vara lite stolt när vi lyckas ta ett litet steg i den riktningen.

Visste ni att Strängnäs bibliotek vann titeln Årets lättlästa bibliotek förresten? Hade jag bloggat om sånt kunde ni kanske ha fått läsa mer, men nu lämnar jag er i stället med frågan klingande i era öron och säger som Douglas Adams: ”Adjöss och tack för fisken”!

Fotnot
www.facebook.com/multeum kan ni följa vad vi hittar på i kommunens bibliotek och museum.