Nu i helgen hade vi födelsedagskalas för min dotter, Andrea, och hennes släkting, Jonathan. När vi hade ätit det kallskurna dök överraskningen upp: trollkarlen Ebi.

Trots att det var min egen idé (och lite just därför) var jag lite orolig. Skulle Ebi hålla måttet? Just den här helgen var det konferens för Sveriges trollkarlar i Lund. Kanske bara bottenskrapet fanns kvar?

Orättvist och obefogat av mig att vara orolig. Ebi var en veritabel succé! Han började med att möblera om så att barnen satt i mitten av golvet. Han såg till att de fick vara delaktiga i hans nummer. Och han bjöd på sig själv – lät barnen få busa med honom och få vara smartare än han ibland.

Jag associerade till vad som är bra bokprat: förberedelser med övningar, anpassning efter vilken publik man har och kontakt med densamme. Då uppstår ren magi!

Om Ebi:
http://www.youtube.com/watch?v=fUAsOG1Ed84