En månad går fort, det har varit suveränt att blogga här, men nu ska jag lämna plats åt en annan författare.
  Det är den sista oktober imorgon, jag ska vara höstlovsledig med barnen men på kvällen ska jag prata om min bok Hoppas tillsammans med Rädda Barnen på Stockholms Stadsbibliotek. För mig är det som att sluta en cirkel, det känns lite högtidligt, och det känns passande att avsluta bloggen med att påminna om det. Förhoppningsvis kan jag få någon att fotografera, då ska jag be Nina att lägga upp bilder så att ni som inte kan vara med imorgon kväll, ändå kan se. Men sluta en cirkel? Jo, för det var när jag lästa Rädda Barnens rapport Tillfälligt Uppbrott för drygt två år sedan som jag fick gnistan till att skriva boken Hoppas. Kartläggningen av hur samhället försvårar för unga människor – barn -  som vuxit upp i kaos gjorde mig frustrerad och förtvivlad, jag tycker det är för j-vligt, jag ville belysa problematiken så att vi gemensamt kan förstå och börja jobba för en förändring. Hemlöshet – och allt vad det för med sig – är ovärdigt ett modernt och civiliserat land som Sverige, vi kan bättre än så, och vi måste göra någonting NU. Jag skrev en roman om Jonna Öberg som visar hur lätt det är att bli hemlös, om Elina som gestaltar hur man skadas längs vägen och om Alex som efter en lång tid som hemlös totalt tappat sitt hopp, tillit och förtroende för vuxna.
Ikväll pratar jag och Rädda Barnens Karin Blomgren om rapporten och min roman på Stockholms Stadsbibliotek kl 18:00. Varmt välkomna alla ni som är intresserade  och kan komma! Och hejdå alla ni andra som följt min blogg och läst här på bokcirklar.se, tack för den här tiden, ni når mig i framtiden på www.anderbergstrollo.se, hoppas vi hörs och ses någon annan gång, snart.

 

Åsa