Jag sitter och förbereder nästa veckas samtal inför publik. Förutom konferensen på litteraturfestivalen LitteraLund där jag ska diskutera skapelseprocessen ihop med författarkollegan Anette Eggers, ska jag prata själv på biblioteket i Höganäs och Lund, på en fritidsgård i Rydebäck och på skolor i Lund och Helsingborg (kolla Calle, jag jobbar fett med min paranoia!)
Självklart ska det bli väldigt, väldigt roligt. Det här med att komma ut och berätta om nya romanen har jag verkligen längtat efter under den långa skrivprocessen. Och det finns nästan ingenting bättre än att få träffa gamla och nya läsare.
Samtidigt är det bitvis svårt att beskriva sin egen bok nu i början, jag är lite hemmablind och vet inte alls var jag ska börja, jag har haft många föredrag men inte om denna boken. Vad är mest spännande och intresseväckande för någon annan, vad handlar den egentligen om? Det är ju så mycket tankar.

Så… Jag skriver små minneslappar till mig själv, river, skriver nytt och skriver om. Det är som att man efter att möblerat sitt hus in i minsta detalj nu ska forma och paketera det, formulera det med ett nästa utifrån-perspektiv.
Hur som helst, om ni är i krokarna nästa vecka får ni gärna komma och lyssna, jag vet inte men kanske blir det okej till slut…