Profilbild
2011-09-15

Nu går det bra att anmäla sig till ännu en klassikercirkel – Klätterbaronen av Italo Calvino, med Jenny Westlin Green som samtalsledare. har du inte läst den förut få du en anledning nu!

”Cosimo svingade sig upp i lövverket. Han skulle ha önskat att det hade varit tusen gånger tätare, en hel värld av blad och grenar och taggar och kaprifoler och jungfruhår att sjunka ned i, och först när han helt hade drunknat i grönskan skulle han kunna förstå om han var lycklig eller utom sig av skräck”.

Å så snyggt! Klätterbaronen av Italo Calvino är min absoluta favoritklassiker (just idag i alla fall ). Fantastisk i flera bemärkelser. Lekfull, filosofisk, rolig, lätt, innehållsrik…

Klätterbaronen handlar om pojken Cosimo som gör uppror mot konventionerna och smiter från snigelsoppan och sin trista familj, för att tillbringa sitt liv bland trädkronorna, där han får ett helt nytt perspektiv på tillvaron. Den handlar om kärleken, friheten och om hur man ska leva sitt liv.

Missa inte denna klassiker, med litteraturhistoriens kanske snyggaste slutmening! Var med och cirkla om Klätterbaronen den 18 oktober kl 20!

Anmäl dig under Aktuella bokcirklar.

/Jenny Westlin Green