Profilbild
2011-09-25

Lördagens bokcirkelsamtal om “Och allt skall vara kärlek” inleddes med den tråkiga nyheten att huvudpersonen, Kristian Lundberg, var sjuk och tyvärr inte kunde närvara. Vilket i ärlighetens namn dock gjorde själva boksamtalet lite lättare: att diskutera en roman med författaren stående alldeles intill kan ju kännas lite som att ha ett facit uppsatt bakom ryggen. Och samtalet om barndomens påverkan på en människa, klass och kärlekens betydelse blev väldigt spännande och fortsatte långt efter att själva cirkeln avslutats.

Sedan fick min upplevelse av Bokmässan ett skimmer av Hollywood av sällan skådat slag. Först vandrar Emma Sjöberg förbi (jag vet att du undrar- ja, hon var väldigt snygg, på det där sättet människor blir när man lagt ner mycket kunskap och ansträngning på sitt utseende). Och sedan befinner jag mig plötsligt en halvmeter ifrån Dolph Lundgren!!! Overklig som en actionfigur stegade han förbi med ett ” Excuse me” (uttalat ur ena mungipan! Som på film!). Efter det blev hela kändisspanandet lite lamt. Jo, Plura är ju känd men i jämförelse…

/Jenny Kihlberg