Profilbild
2011-09-23

Även jag började årets bokmässa med att besöka seminariet om bokcirklar, det var riktigt inspirerande och intressant och kändes som en perfekt start på en intensiv dag. Jag besökte seminarie på seminarie och helt plötsligt hade halva dagen gått! Beslöt då att följa med en kollega för ett sista seminarie och kolla in Cornelia Funke (som jag inte läst något av!). Men det kunde ju vara kul att avsluta med en författare och inte bara mata huvudet fullt med diskussioner om bokens och bibliotekens framtid och annat jobbrelaterat. Och det var väl för väl, för det var faktiskt det bästa på hela gårdagens mässbesök. Vilken fantastisk och intressant person hon verkar vara, Cornelia Funke! Hon sprudlade och skrattade och berättade om hur hon fiskar fram ord till sina böcker och hur berättelserna och karaktärerna bara kommer till henne. Hur hon ibland får säga till någon karaktär att den inte får vara med, för den tar för stor plats. Hur viktigt det är med fantasi och att tillåta sig att vara i andra världar. Man skulle kunna säga att hon var en smula excentrisk, men mest tycker jag att hon kändes som en sådan där mysig och klok sagoberättare som helst ska sitta i en överdimensionerad läsfåtölj…

Ja sen var det bara att stressa runt på mässgolvet lite, och känna lite panik över att jag inte hann få en signerad bok av Liv Strömquist och inte hann köpa så mycket böcker som jag ville eller få en riktig överblick över utbudet. Det får nog bli ett besök på söndag också då jag bara ägnar mig åt sådant. Men nöjd är jag icke desto mindre. Nu vill jag läsa allt vad Cornelia Funke någonsin skrivit och jag blir sugen på att skriva själv och få fiska ord och hålla en dialog med möjliga karaktärer som dyker upp.

/Anna Jonsson