En tysk pojke har precis hittats av polisen, säger att han har levt “i skogen” de senaste åren. Märkligt! Jag läser om detta tidningen och tänker förstås direkt på Kaspar Hauser, den tyske pojke som vid 16 års ålder dök upp i Nürnberg 26 maj 1828. När han kom gående på gatan togs han omedelbart hand om myndigheterna, och det visade sig att han varken kunde tala eller på andra sätt kommunicera med människor. Senare började tyskarna spekulera i om Hauser var den oäkta sonen till storhertig Karl av Baden, och i vår tid har avancerade DNA-tester bevisat att så kan vara fallet.
Det finns hur som helst något enormt fantasieggande med de här barnen som kommer från ingenstans och försvinner till ingenstans – Kaspar Hauser blev så småningom mördad.
Nu ska jag gå och se nästa avsnitt av tv-serien The Wire.