Profilbild
2011-08-01

 I sommar har jag haft fyra veckors semester. Ja, jag kallar det semester även om jag som frilansare egentligen aldrig är riktigt ledig. Man får bestämma sig för att åtminstone försöka.
Först var jag två veckor i Frankrike, sen en vecka i Stockholms skärgård och sen en vecka på Österlen i Skåne. Och nu är det otroligt härligt att få återgå till vardagen igen hemma i Stockholm. Sova i sin egen säng, slippa packa upp och ner grejor hela tiden, kunna se på tv igen, och framför allt: få börja skriva hela dagarna. Just nu håller jag på med min andra roman, planen är att den ska komma ut i september nästa år. Försöker undvika att tänka på att just andra boken anses extra svårskriven…
Jag har läst en del böcker på semestern. De bästa var En dag av David Nicholls, Spill av Sigrid Combüchen, Blodets meridian av Corman McCarthy och Vad jag pratar om när jag pratar om löpning av Haruki Murakami.
Sen var det två böcker som jag absolut tänkte läsa men insåg efter bara en stunds läsning att de inte var min kopp te. Så är det ju ibland. Den ena var den här storsäljaren Igelkottens elegans av Muriel Barbery – tröttnade snabbt på den och gav upp efter ca 50 sidor (jag har det som gräns, har jag inte fastnat då, så lägger jag av). Tycker att handlingen var för långtråkig och stördes av den övertydliga viljan att frångå klichéer (jättebra att göra det men undvik gärna att gång på gång SKRIVA UT att du gör det, det blir som att författaren klappar sig själv på axeln, lätt irriterande till slut). Plus att jag tycker att författaren var alltför förtjust i sin egen humor som inte var rolig…
Sen försökte jag ge mig på den jättehyllade ungdomsboken Hungerspelen av Suzanne Collins som alla verkar älska, ungdomar som vuxna, men insåg snabbt att jag som alltid har svårt att gå igång på fantasygenren. Blir helt enkelt inte engagerad. Jag kom 50 sidor där också, sen fick den vara.
En bok jag läste ut med blandade känslor var Duma Key av Stephen King. Återkommer till den i nästa inlägg. (Kan väl säga redan nu att jag mot slutet helst hade velat byta ut titeln mot Dumma Key.)