Tack för intressanta kommentarer om hösten! Ja, jag tycker ju förstås mycket om sommaren också. Gillar nog alla årstider utom den där trista, gråa perioden mellan januari och april… Hade inte haft nåt emot att få flytta nån annanstans då.
Jag kunde ha lagt till en viktig punkt på gårdagens lista över saker jag gillar med hösten. Tv-programmen drar igång igen! För utöver att jag gillar att läsa böcker så tycker jag också att det är väldigt kul att titta på tv. Framför allt dramaserier och underhållningsprogram.
Och nu startar en massa nya satsningar, det ska bli intressant att se vilka jag vill fortsätta att följa och vilka jag väljer bort. Jag är så nyfiken så jag brukar alltid försöka se första avsnittet av nåt nytt, men sen är det i ärlighetens namn ganska få program jag verkligen fortsätter att titta på… Men det som är bra njuter jag av i fulla drag, oavsett om det är seriöst eller ytligt eller tramsigt. Tv är roligt!
Dessutom – om det är ett program som inte behöver hundra procents uppmärksamhet – får jag en massa annat gjort framför tv:n. Jag viker tvätt, stryker, fixar bokföring till min firma, sorterar jobbpapper, slår in presenter, bläddrar igenom gamla tidningar, synkar kalendern med min man, planerar skrivprojekt, putsar skor, syr på nåt som ska lagas … ja, lite allt möjligt. Det är faktiskt ganska sällan som jag bara sitter och tittar utan att göra något annat samtidigt. Enda undantaget är nog egentligen dramaserier och långfilmer.
De här underhållningsprogrammen ska jag kolla in i höst/vinter:
True Talent. Ännu en talangjakt med lite andra regler än i Idol. Start i kväll. Måste se om jag fastnar eller inte.
Idol. Visserligen har det gått lite på tomgång ett tag, men jag kan ändå aldrig låta bli att titta. Nu är Alexander Bard med i juryn också. Får ej missas.
Så mycket bättre. Välförtjänt succé förra gången, det var roligt att titta. Så det är klart jag hänger med nu också.
Stjärnorna på slottet. Tycker det är ett kul och intressant program så det kommer jag att följa.
Robinson. Ska se första avsnittet, men är mycket tveksam till att fortsätta titta. Börjar bli ganska trött på konceptet. Men det är klart – kanske har det dykt upp nya förutsättningar eller nya fascinerande personligheter?
Svenska Hollywoodfruar. Såg första avsnittet i går och ja, vad ska man säga? Totalt IQ-befriat och knäppt och idiotiskt på alla sätt – men galet underhållande. Det gör inte ett dugg om jag missar ett avsnitt men får jag chansen så tittar jag.
Kommer inte på fler just nu men det dyker säkert upp några till.
Vad jag gör i reklampauserna? Faktiskt så läser jag ofta en bit i nån bok jag håller på med. Här slösas inte bort nån tid…