Profilbild
2011-08-02

 Brukar ni göra listor? Själv älskar jag det. Listor is my middle name. Man får ro i själen av dem, och så sparar man tid. Bara det inte går överstyr, så att man gör listor in absurdum. Och var den gränsen går är nog individuellt… Antagligen är det väl när listgörandet snarare beskär tillvaron än berikar den, eller tar mer tid än det sparar. (Typ när man börjar skriva upp saker man redan gjort på en lista, bara för njutningen att få stryka över dessa saker… Hm.)
Men oftast är listor fenomenalt bra. Med risk för att framstå som Sveriges mest effektiva person (det är jag INTE) så avslöjar jag härmed vilka listor jag har, förutom to do-listor:
* Packlista inför resor. Bäst! Man slipper drabbas av hjärnsläpp och glömma nåt livsviktigt. Har en lista färdig i datorn som jag printar inför varje resa.
* Presentlistor. Så fort nån familjemedlem eller vän råkar nämna att han eller hon önskar sig nånting, så antecknar jag det. Sen när det är dags att köpa present eller julklapp behöver jag inte fundera.
* Middagsmat. Jag har en lista över min vardagsrepertoar så att jag slipper grubbla på vad jag ska laga till middag. Handla och laga vardagsmiddagar är nog det tråkigaste jag vet.
* Listor som arbetsverktyg. När jag skriver har jag jättestor nytta av en massa märkliga saker jag listar: personnamn, yrken, miljöer, mordmetoder, besvärliga snaror att hamna i, mänskliga beteenden, repliker… och så vidare.
* Listor på böcker jag har läst. Gissar att många av er också har det? Det är bara för att det är kul att se vad man läst, jag glömmer annars bort det blixtsnabbt. Jag listar dock inte filmer jag sett, DET vore av nån anledning lite väl knäppt, känner jag…