Nej, nåt bad blev det inte den här helgen. Kändes för kallt. Jag har nämligen med åren blivit lite av en badkruka och vill helst att det ska vara över 20 grader i vattnet. Enda stället där jag gärna badar även i svinkall temperatur är i Kivik på Österlen i Skåne. Där tillbringade jag alla somrar som barn och tonåring, och det kunde vara allt ifrån 11 till 23 grader beroende på om det blåste utåt havet eller inåt land. Det var bara att hoppa i, oavsett vad termometern visade. Och nu i somras när jag var där igen badade jag ett antal gånger utan problem trots att det bara var 17 grader. Men jag hade inte gjort det nån annanstans… Konstigt det där med barndomsminnen.
Helgen på landet var fin. Men sovrummet, som vi tänkte måla om redan inför sommaren men som sen har blivit uppskjutet gång på gång, ja det blev inte målat den här helgen heller. Mesta tiden gick nämligen åt till att mäta upp en yta där det ska anläggas ny gräsmatta, samt åka och handla ny trädgårdsslang eftersom den nya gräsmattan kommer att kräva enormt mycket vattnande, och så lite senare åka och handla en till slang eftersom det visade sig att det behövdes en dubbelt så lång, och så montera och rulla ut och testa slangen… Det tog sin tid.
Så har jag faktiskt tagit det ganska lugnt och kopplat av också, lagat mat och promenerat och druckit kaffe. Och läst Knausgård, som jag tycker är mycket bra. Och så lyssnat på hans Sommarpratarprogram i dag. Ett av de bästa ”Sommar”-program jag hört, tror jag. Rekommenderar att ni går in på nätet och lyssnar!