Vilken bokmånad maj har varit! Min nya roman som äntligen kom från tryckeriet, releasefest, många recensioner och intervjuer. Härligt förstås! Men samtidigt – så skönt det varit att krypa in i läshörnan med er. Prata om andra böcker, läsa era kommentarer och glutta på andras bokprat. Vilken lyx! Jag blev medlem här för flera år sedan, men då blev det inte av att jag besökte sidan särskilt ofta. Men nu när jag väl är igång kommer jag nog att bli en mer flitig besökare. Stort tack till er som läst och er som skrivit kommentarer till mina inlägg, det har verkligen glatt mig.

Men det var ju förstås många fler böcker jag ville blogga om. I mitt bakhuvud har hela tiden skvalpat tankar om några böcker som betydde särskilt mycket redan när jag var ung och som sedan fortsatt göra det. Selma Lagerlöfs Kejsaren av Portugallien, Lars Ahlins Kanelbiten, Moa Martinssons Mor gifter sig. Och så de där ungdomsböckerna som nog påverkade mig mer än vad jag trodde, jag tänker särskilt på Pollyanna-böckerna av Eleonor Porter och böckerna om Pella av Anna Lisa Wärnlöf. Listan kan bli mycket lång. Joyce Carol Oates hade jag också tänkt skriva om förstås. Men vips så var månaden slut. Nu går jag ut till syrenerna som redan står i full blom. Till helgen ska hängmattan äntligen upp. Där ska jag ligga med min favoritkudde, en mjuk filt och en trave böcker.

Men vi kanske ses på bokmässan i höst? Eller på peaceandlove i juni? Och om du har lust, följ med till min vanliga blogg
http://dorisdahlin.wordpress.com