Jag så många olästa böcker hemma. Och ändå finns det alltid fler som jag suktar efter. Det är inte ett alltför ovanligt fenomen hos bokbloggare: att man har svårt att låta bli att låna och/eller köpa nya böcker, fast högarna av olästa stackare bara blir högre och högre. 

Här är några som jag gärna skulle vilja se i min bokhylla en vacker dag: 

I Spook undersöker Mary Roach myter och fakta kring övernaturliga fenomen. Jag läste den med stor behållning. Men jag har hört att det är hennes Stiff (om döden) och Bonk (om sex) som är riktigt bra. Så de skulle jag vilja lägga vantarna på en vacker dag. 

Jag skäms över att säga det, men jag har inte läst något av Sara Stridsberg. Nyligen köpte jag Darling River, men visst skulle jag vilja ha Drömfakulteten också. 

Till sist skulle jag vilja önska mig en bok som inte finns. I höstas köpte jag Karin Tidbecks lilla (det menar jag inte på något förminskade sätt – den är liten) novellsamling Vem är Arvid Pekon? (klicka för recension), som gav mig Kelly Link-vibbar och en längtan efter mer. Jag ser mycket fram emot Tidbecks nästa samling, när den nu kan tänkas komma.

Tidbeck skriver både på svenska och engelska och har bland annat blivit publicerad i legendariska Weird Tales. Här är hennes blogg.