De två senaste böckerna jag köpte har jag ställt in under “N” i min bokhyllas skräckavdelning. Två tjocka pocketböcker: Djävulens märke och dubbelvolymen med Skuggvarelser och Blodets röst.

Författaren är Magnus Nordin, en ungdomsförfattare som skriver spänning och skräck. Jag har hört väldigt mycket gott om honom, men aldrig läst något. Det ska det bli ändring på. 

Jag har börjat läsa i Skuggvarelser, som är en varuvlvshistoria som utspelar sig på Gotland. Mycket lovande. Jag ser även mycket fram emot att läsa Djävulens märke som är en skräckbok i skolmiljö. Det är tydligen en häxa inblandad också …

En annan författare med samma efternamn är Sofia Nordin. Hon skriver dock inte skräck (åtminstone inte vad jag vet?). Jag har läst Natthimmel och Det händer nu – superfina ungdomsromaner om vänskap och kärlek.