Ursula K. Le Guin är känd både för sina fantasy och science fiction-böcker. Men i min bokhyllesafari vill jag lyfta fram henne som sf-författare. 

Le Guin skriver psykologiskt och politiskt medveten sf. Hennes berättelser är smarta, välskrivna, spännande och engagerande. 

I min bokhylla står fyra av hennes sf-romaner: The Dispossessed (Shevek – en berättelse om två världar), The Lathe of Heaven (På andra sidan drömmen), Där världen heter skog (The Word for World is Forest) och The Left Hand of Darkness (Mörkrets vänstra hand). Den sistnämnda har jag inte läst. Än. Klicka på titlarna för att komma till mina recensioner av de andra böckerna. 

En lustig sak är att Ursula K. Le Guin och Philip K. Dick tog studenten 1947 från samma high school. De kände inte varandra då, och det gör det lite extra svindlande: två sf-giganter på samma plats, vid samma tillfälle, omedvetna om att de båda skulle komma att räknas till De stora …