I dag tipsar jag om två skräckförfattare! Klicka på titlarna för att komma till mina recensioner av böckerna på min blogg Glory Box. 

Joe Hill är son till skräckkungen själv, Stephen King. Hill har skrivit två romaner – Heart-Shaped Box (En hjärtformad ask) och Horns (Horn). Båda är underhållande och kusliga, även om den förstnämnda är betydligt bättre än den andra. 

Men enligt min mening är Hill vassast när det gäller noveller. Hans samling 20th Century Ghosts (Vålnader) innehåller några riktiga pärlor som “Best New Horror” (om en mystisk skräckförfattare), “Abraham’s Boys” (som innehåller ett nytt perspektiv på händelserna i Bram Stokers Dracula), “The Black Phone” (om en pojke som blir kidnappad) och min favorit: “Voluntary Committal” (vars handling jag inte vill berätta så mycket om). 

Alla berättelserna är inte skräck, utan det finns till exempel en mycket rörande historia om en pojke som får en uppblåsbar vän (“Pop Art”).

Mitt andra tips gäller Charlie Hustons noir-vampyrböcker om Joe Pitt. Jag har bara läst den första – Already Dead (Redan död) –  men jag kan varmt rekommendera den till alla som gillar sina vampyrhistorier urbana och blodiga, och berättade i en hårdkokt tradition. Uppföljaren No Dominion står i min bokhylla, i väntan på att läsas.